COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Valentýnská linecká srdíčka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Originální dvoubarevné linecké srdce, které zaručeně potěší každého. Z Bábovky Dr.Oetker to zvládnou úplně všichni, i ti zamilovaní.

O nás 24 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnská linecká srdíčka

Ještě potřebujeme:

formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 10 cm)
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 1 cm)

Na těsto:

1 balení Bábovka Dr. Oetker
250 g máslo změklé
1 ks vejce
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s máslem, vejcem a citrónovou kůrou a vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta obarvíme kakaem. Těsta necháme v lednici odležet.

2

Těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na pláty o tloušťce asi 4 mm. Malým vykrajovátkem z obou plátů vykrájíme malá srdíčka. Do otvorů tmavého těsta vložíme světlá srdíčka a naopak, do světlého plátu vložíme tmavá srdíčka. Poté opatrně a zlehka převálíme. Vykrojíme velká srdíčka, která opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 10 Minuty

3

Srdíčka necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnská linecká srdíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 620kJ
148kcal
1591kJ
380kcal
Tuky 10.41g 26.70g
Sacharidy 12.37g 31.71g
Bílkoviny 1.66g 4.26g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek