COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Valentýnská linecká srdíčka

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální dvoubarevné linecké srdce, které zaručeně potěší každého. Z Bábovky Dr.Oetker to zvládnou úplně všichni, i ti zamilovaní.

asi 24 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnská linecká srdíčka

Ještě potřebujeme:

formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 10 cm)
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 1 cm)

Na těsto:

1 balení Bábovka Dr. Oetker
250 g máslo změklé
1 ks vejce
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s máslem, vejcem a citrónovou kůrou a vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta obarvíme kakaem. Těsta necháme v lednici odležet.

2

Těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na pláty o tloušťce asi 4 mm. Malým vykrajovátkem z obou plátů vykrájíme malá srdíčka. Do otvorů tmavého těsta vložíme světlá srdíčka a naopak, do světlého plátu vložíme tmavá srdíčka. Poté opatrně a zlehka převálíme. Vykrojíme velká srdíčka, která opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 10 minut

3

Srdíčka necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnská linecká srdíčka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 620 kJ
148 kcal
1591 kJ
380 kcal
Tuky 10.41 g 26.70 g
Sacharidy 12.37 g 31.71 g
Bílkoviny 1.66 g 4.26 g