COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční pomerančový dort

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Kouzlo Vánoc

O nás 16 porcí

pro zkušené 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční pomerančový dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

2 ks vejce
3 PL voda
130 g moučkový cukr
4 PL olej
špetka sůl
130 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
trochu ořechy vlašské mletých

Na krokant:

30 g cukr
1 zarovnaná PL voda
50 g ořechy vlašské mletých

Na náplň:

250 g tvaroh tučný
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 PL šťáva pomerančová nebo pomerančového džusu
50 g cukr
1 balíček Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
5 zarovnaných PL šťáva pomerančová nebo pomerančového džusu
500 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

2 - 3 kusů pomeranč (tenké měsíčky)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s vodou do pěny, přidáme cukr, olej, špetku soli a mouku smíchanou s kypřicím práškem a důkladně promícháme. Nakonec přidáme oříšky a zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 - 30 Minuty

2

Po upečení necháme korpus vychladnout. Okraj formy uvolníme nožem a korpus přendáme na servírovací talíř. Kolem korpusu opět dáme očištěný okraj dortové formy.

3

Na přípravu krokantu zkaramelizujeme cukr s vodou. Když je cukr hnědý, zamícháme do něj oříšky. Necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně utřeme tvaroh s vanilínovým cukrem, 2 PL džusu a cukrem. Želatinu namočíme v 5 PL džusu (pouze, neředíme!). Rozpuštěnou želatinu zahřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!). Ušleháme šlehačku a vmícháme do tvarohu. Ke krému důkladně vmícháme rozpuštěnou želatinu elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni. Nakonec do krému vmícháme 2 PL krokantu.

5

Náplň natřeme na korpus, uhladíme a po krajích ozdobíme tenkými měsíčky z pomeranče. Z papíru si připravíme kruh s vystříhanými hvězdičkami, položíme ho na dort a zbylé krokanty posypeme tak, aby vznikly hvězdičky. Pak papír sundáme a dort dáme do chladničky uležet, nejlépe do druhého dne, minimálně 5 hodin.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční pomerančový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1143kJ
273kcal
1243kJ
297kcal
Tuky 18.08g 19.65g
Sacharidy 22.66g 24.63g
Bílkoviny 4.96g 5.39g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek