na recept Vánoční řezy
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm) | |
elektrický ruční šlehač |
4 PL | cukr |
300 ml | mléko polotučné |
vejce | |
70 g | cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
1 zarovnaná PL | olej |
60 g | mouka polohrubá |
0,5 balíčky | Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker |
2 zarovnaných PL | Holandské kakao Dr. Oetker |
2 balíčky | Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker |
600 ml | mléko polotučné |
60 g | cukr |
200 g | lískooříškový krém |
150 g | máslo změklého |
170 g | máslové sušenky např. BEBE |
2 balíčky | Šlehačka v prášku Dr. Oetker |
1 zarovnaných PL | Holandské kakao Dr. Oetker |
Na přípravu karamelového mléka do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud cukr neroztaje (skaramelizuje). Přidáme mléko a mícháme dokud se karamel zcela nerozpustí. Uložíme přes noc do chladničky.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a na nejnižším stupni zašleháme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Doba pečení: O nás 25 Minuty
Korpus necháme vychladnout. Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale, ale se 600 ml mléka a cukrem. Do horkého pudingu metličkou vmícháme lískooříškový krém a necháme za občasného míchání vychladnout. Do másla zašleháme vychladlý puding elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, naneseme sušenky a rozetřeme zbylou náplň.
Na ozdobení ve vyšší nádobě vyšleháme karamelové mléko a šlehačku v prášku podle návodu na obale dotuha. Šlehačku opatrně rozetřeme na náplň a cukrářským hřebenem nebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaem a uložíme do chladničky.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
733kJ 175kcal |
1005kJ 240kcal |
Tuky | 9.45g | 12.95g |
Sacharidy | 18.70g | 25.61g |
Bílkoviny | 3.80g | 5.21g |