COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

na štědrovečerní stůl

asi 30 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady:

4 PL cukr
300 ml mléko polotučné

Na těsto:

vejce
70 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL olej
60 g mouka polohrubá
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
600 ml mléko polotučné
60 g cukr
200 g lískooříškový krém
150 g máslo změklého
170 g máslové sušenky např. BEBE

Na ozdobení:

2 balíčky Šlehačka v prášku Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu karamelového mléka do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud cukr neroztaje (skaramelizuje). Přidáme mléko a mícháme dokud se karamel zcela nerozpustí. Uložíme přes noc do chladničky.

2

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a na nejnižším stupni zašleháme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 minut

3

Korpus necháme vychladnout. Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale, ale se 600 ml mléka a cukrem. Do horkého pudingu metličkou vmícháme lískooříškový krém a necháme za občasného míchání vychladnout. Do másla zašleháme vychladlý puding elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, naneseme sušenky a rozetřeme zbylou náplň.

4

Na ozdobení ve vyšší nádobě vyšleháme karamelové mléko a šlehačku v prášku podle návodu na obale dotuha. Šlehačku opatrně rozetřeme na náplň a cukrářským hřebenem nebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaem a uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 733 kJ
175 kcal
1005 kJ
240 kcal
Tuky 9.45 g 12.95 g
Sacharidy 18.70 g 25.61 g
Bílkoviny 3.80 g 5.21 g