COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

na štědrovečerní stůl

O nás 30 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady:

4 PL cukr
300 ml mléko polotučné

Na těsto:

vejce
70 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL olej
60 g mouka polohrubá
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
600 ml mléko polotučné
60 g cukr
200 g lískooříškový krém
150 g máslo změklého
170 g máslové sušenky např. BEBE

Na ozdobení:

2 balíčky Šlehačka v prášku Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu karamelového mléka do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud cukr neroztaje (skaramelizuje). Přidáme mléko a mícháme dokud se karamel zcela nerozpustí. Uložíme přes noc do chladničky.

2

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a na nejnižším stupni zašleháme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

3

Korpus necháme vychladnout. Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale, ale se 600 ml mléka a cukrem. Do horkého pudingu metličkou vmícháme lískooříškový krém a necháme za občasného míchání vychladnout. Do másla zašleháme vychladlý puding elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, naneseme sušenky a rozetřeme zbylou náplň.

4

Na ozdobení ve vyšší nádobě vyšleháme karamelové mléko a šlehačku v prášku podle návodu na obale dotuha. Šlehačku opatrně rozetřeme na náplň a cukrářským hřebenem nebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaem a uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 733kJ
175kcal
1005kJ
240kcal
Tuky 9.45g 12.95g
Sacharidy 18.70g 25.61g
Bílkoviny 3.80g 5.21g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek