Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem šlehačem do pěny. Po jednom zašleháme vejce. Přidáme extrakt a mouku smíchanou s kypřicím práškem, mléko a vymícháme dohladka.
Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté fritézy a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení korpus necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy, odstraníme papír na pečení a jednou podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu s cukrem a extraktem šlehačem dotuha. Šlehačku naneseme na spodní díl korpusu a uhladíme. Rovnoměrně potřeme džemem a zakryjeme horním dílem korpusu.
Před podáváním povrch koláče pocukrujeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení