COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční dort

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální dort s náplní ze Zlatého klasu Dr. Oetker.

asi 8 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční dort

Na těsto:

220 g hladká mouka
100 g Holandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KL sůl
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných KL Jedlá soda Dr. Oetker
400 g cukr
2 ks vejce
100 ml olej
200 ml černá káva silná vychladlá
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
125 ml smetana ke šlehání 33%

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
40 g cukr
200 g smetanový sýr čerstvý
180 g zakysaná smetana
125 ml smetana ke šlehání 33%

Ještě potřebujeme:

2 ks dortová forma (ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač
1 balení Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
1 balení Květiny oplatkové Dr. Oetker
formička na vykrajování ve tvaru zajíčka

preparation

příprava

1

Na přípravu v míse smícháme mouku s kakaem, solí, kypřicím práškem, jedlou sodou a cukrem. Přidáme vejce, olej, kávu, vanilkovou pastu a smetanu ke šlehání a metličkou důkladně vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. 

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Korpusy necháme vychladnout. Potom oba korpusy podélně překrojíme. 

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obalu. V míse vyšleháme sýr, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a vyšleháme dohladka. Náplní slepíme části korpusu a potřeme povrch a strany dortu. Z fondánu vykrojíme zajíčky, obložíme je po obvodě dortu a svážeme mašlí. Navrch položíme květinky. Dort odložíme na 1 h do ledničky.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 3391 kJ
810 kcal
1055 kJ
252 kcal
Tuky 33.62 g 10.44 g
Sacharidy 105.61 g 32.80 g
Bílkoviny 14.16 g 4.40 g