COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční vejce

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální velikonoční dort, který ozdobí jarní slavnostní stůl.

O nás 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční vejce

Na těsto:

5 ks bílek
5 ks žloutek
130 g moučkový cukr
3 PL voda
130 g mouka polohrubá
na špičku nože Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 PL ořechy vlašské mleté
1 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker prosáté

Na krém:

1 balení Krémová náplň vanilková Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné studené
2 - 3 PL moučkový cukr

Na ozdobení:

175 g kompot mandarinkový (po odkapání)
230 g kompot hruškový (po odkapání)
voda na doplnění šťávy z hrušek
2 balíčky Dort-želé čiré Dr. Oetker
2 PL cukr

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
papír na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do pěny. Přidáme sníh, mouku smíchanou s kypřicím práškem, ořechy a kakaem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout. Ze spodního dílu opatrně stáhneme papír na pečení. Poté z korpusu vykrojíme tvar vejce (okraje seřízneme tak, aby byl korpus oválný).  Korpus jednou podélně rozřízneme. Vrchní část korpusu naneseme na podnos řeznou stranou dolů.

3

Na přípravu krému vyšleháme náplň s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Polovinu krému naneseme na spodní korpus a uhladíme. Zakryjeme druhou částí korpusu. Zbytek krému naneseme na povrch a strany korpusu a uhladíme. Z pečícího papíru si vytvoříme manžetu – pás dlouhý asi 80 cm a široký 9 cm. Manžetu upevníme těsně kolem celého dortu a konce spojíme kancelářskou sponkou nebo kolíčkem. Krém pomocí stěrky uhladíme až k papíru, aby nám želé neproteklo. Uložíme asi na hodinu do chladničky.

4

Na ozdobení necháme kompoty na sítku odkapat a z hruškového kompotu šťávu zachytíme. Šťávu doplníme vodou do 500 ml a připravíme želé s cukrem podle návodu na obale. Mandarinky naskládáme na povrch do středu dortu jako žloutek a kolem nich na plátky nakrájené hrušky jako bílek. Želé opatrně nalijeme na ovoce a uložíme alespoň na 3 hodiny do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční vejce

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 599kJ
143kcal
624kJ
149kcal
Tuky 0.91g 0.95g
Sacharidy 32.16g 33.50g
Bílkoviny 2.08g 2.17g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek