Speciální přísady pudingů Paula

Věděli jste, že...

 

Paula je veselá kravička, která miluje dobrodružství a zábavu. Miluje i svůj puding a ráda se o něj podělí se svými přáteli a samozřejmě také s tebou!

Ale jaké přísady najdeme v pudingu Paula? A proč? A jak se do pudingu dostaly kraviččiny skvrny? Paula vám to ráda vysvětlí...

 

Strakatý puding Paula

Speciálně vybrané přísady a samozřejmě veselé skvrny dělají puding Paula tím, čím dnes je. Paula se neustále snaží o to, aby její puding chutnal čím dál lépe. Tak, jako se každým dnem měníte vy, i Paula svůj puding neustále přizpůsobuje vašim požadavkům. Proto dnes Paula potřebuje na svůj puding méně přísad než v minulosti. A přesto, že má Paula velmi ráda sladké, začala do pudingu přidávat méně cukru.

Paula a její speciální přísady

Mléko

Mléko je základem každého výborného pudingu. Puding Paula obsahuje 87 % plnotučného mléka, což mu dává vynikající chuť.

Ale odkud je to mléko? To je lehké! Mléko nám dávají kravičky, viďte? Paula to ví nejlíp. Ale mléko není vždy mléko! Nejdřív je to surové mléko – tedy mléko, které se dojí přímo z kravského vemene. Toto čerstvé surové mléko se dále zpracovává na chutné plnotučné mléko. Plnotučné mléko, které se používá v pudincích Paula, je tepelně zpracované, vychlazené a nakonec použité v pudingu.

 

Cukr

Pravděpodobně znáte kostkový cukr, krystalový cukr, nebo cukr moučkový. Ale odkud vlastně ten cukr je? Dá se vyrobit z cukrové řepy nebo cukrové třtiny. Ale i mléko už v sobě obsahuje cukr, který se nazývá mléčný cukr nebo laktóza. Pudingy Paula obsahují dva druhy cukru: mléčný cukr a cukr z cukrové řepy nebo třtiny. Puding bez cukru by nechutnal tak dobře jako ten, který už znáte. Zkoušeli jste už někdy puding bez cukru? Přestože má Paula velmi ráda sladké, začala do pudingu přidávat méně cukru. To je důvod, proč do pudingu Paula přidáváme jen tolik cukru, aby získal vynikající a příjemně sladkou chuť.

Kakao

Kakao známe už opravdu velmi dlouho. Kakaové boby používali už před mnoha lety Mayové a Aztékové. Po sběru se kakaové boby vysuší a nejprve se z nich vyrobí kakaová hmota. Po vylisování kakaového másla a po dlouhém mletí vznikne kakaový prášek, který zná opravdu každý. I ten dává čokoládovému pudingu Paula jeho typickou chuť. Paula spolupracuje s organizací UTZ a podporuje trvale udržitelné pěstování kakaa. Zajímavé je, že slovo UTZ pochází z jazyka Mayů a znamená „dobrý“. Organizace podporuje program trvale udržitelného pěstování kávy, kakaa a čaje. Cílem je zlepšit životní podmínky farmářů, pracovníků a jejich rodin, chránit přírodu a životní prostředí. A to je pro Paulu opravdu důležité!

Škrob

Škrob se získává z různých rostlin, například z brambor, kukuřice, pšenice, rýže nebo tapioky. V pudingu Paula používáme modifikovaný škrob z tapioky. Ten je ideální na vytvoření příjemného a krémového pudingu.

Zahušťovadlo (karagenan)

Zahušťovadla se používají k zahuštění tekutin. Karagenan a škrob dodávají pudingům Paula krémovou konzistenci a výjimečný tvar skvrn. Je to jediný způsob, jak dosáhnout toho, aby puding se skvrnami vypadal jako naše Paula.

Příchuť

Do pudingu Paula přidáváme vanilkovou příchuť, která mu dává typickou chuť. Bez této příchuti by puding Paula nechutnal jako vanilka, ale jako mléko. Paula a její přátelé milují vanilku, takže vanilkovou příchuť opravdu nemůže nikdy vynechat.

Barvivo (karoteny)

Karoteny dodávají vanilkovým skvrnám v pudingu příjemně žlutou barvu. A spolu s čokoládovým pudingem vytváří Pauliny dokonalé skvrny.
  

Stabilizátor (uhličitany sodné)

Puding se kvůli zahušťování a konzervaci zahřívá. Stabilizátor je důležitý, protože chrání mléko před připálením. Paula totiž vůbec nemá ráda chuť připáleného mléka.

Jak se do pudingu Paula dostávají skvrny?

Puding Paula vypadá stejně výborně, jak chutná! Puding s dvoubarevnými skvrnami není hitem jen u malých mlsounů, oblíbili si jej i rodiče a všichni, kteří milují sladké. Ale jak přesně se skvrny dostávají do pudingu?

V první řadě se z plnotučného mléka, cukru, kakaa a škrobu vyrobí různé druhy pudingů – například vanilkový a čokoládový.

Aby si skvrny v pudingu Paula zachovaly svůj typický tvar, nepomíchaly se a nevypadaly směšně, dávkují se tyto do kelímků pomocí speciální patentované techniky. Paula však tohle tajemství uchovává v maximální tajnosti!

Teď je kelímek s pudingem Paula připravený a můžeme ho důkladně uzavřít víčkem. To je velmi důležité, protože kdyby se do kelímku dostal vzduch, puding by se zkazil. Díky tomuto postupu se puding Paula může v chladničce uchovávat déle než měsíc.

Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám