Flag

Ananasový biskupský dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
105
Recept od Mirky van Gils Slavíkové - slaďoučký dort plný sušeného ovoce s Marcipánem a kakaovým Fondánem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gkompot ananasový (po odkapání)
250 gmáslo změklé
250 gcukr
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 balíčkyFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
5 ksvejce slepičí
350 gbrusinky sušené
350 gmeruňky sušené (nakrájené na malé kousky)
350 grozinky
100 gmandle nasekané nahrubo
250 ghladká mouka
100 gmandlová mouka
1 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekFondán kakaová potahovací hmota Dr. Oetker
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
1

Před přípravou těsta necháme kompot nejdříve na sítku důkladně okapat. V míse vyšleháme máslo s cukrem, pastou, kůrou a solí elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nevyšší stupeň do pěny. Po jednom zašleháme vejce. Přidáme ananas, sušené ovoce a mandle a důkladně promícháme. Přidáme mouku smíchanou s mandlovou moukou a kypřicím práškem a zamícháme. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 105 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Dort necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy, stáhneme papír na pečení a položíme ho na podnos.

3

Na ozdobení vyválíme pomocí válečku fondánovou hmotu na tenký plát a povrch a strany dortu jím potáhneme. Z marcipánu vytvoříme květinky a ze zbylého odkrojeného fondánu vytvoříme lístečky a dozdobíme povrch dortu.