
Ananasové VEGA řezy
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse smícháme mléko s octem a necháme asi 10 minut stát. V jiné míse smícháme mouku s cukrem, škrobem, kypřicím práškem, sodou a solí. K mléku přidáme olej a vanilkovou pastu a zamícháme. Poté nalijeme do mísy s moukou a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně smícháme Creme VEGA s cukrem. Náplň naneseme na vychladlý korpus a uhladíme. Důkladně odkapaný kompot rozdělíme na povrch náplně a opatrně vtlačíme do náplně. Šťávu z kompotu doplníme vodou nebo ananasovým džusem do 500 ml a nalijeme do kastrůlku. Vmícháme VEGA gel a přivedeme do varu. Povaříme asi minutu a poté pomalu nalijeme na povrch a necháme zatuhnout. Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny zatuhnout.
Související recepty

Tvarohové knedlíčky s toppingem z lesního ovoce

Karobový nepečený VEGA cheesecake

Červená karkulka

Citrónový cheesecake s pusinkami

Adventní makové řezy se švestkami

Ananasový biskupský dort
