Flag

Ananasové VEGA řezy

asi 24 porcí
Středně obtížné
50
Veganské ananasové řezy s VEGA Gelem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 mlovesné mléko nebo sójové mléko
2 KLjablečný ocet
290 ghladká mouka
160 gcukr
45 gGustin bez lepku Dr. Oetker
3 zarovnané KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
špetkasůl
75 mlolej
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na náplň
600 gveganská smetana
6 PLmoučkový cukr
350 gananasový kompot kousky (hmotnost po odkapání)
asi 350 mlvoda nebo ananasový džus na doplnění šťávy z kompotu do 500 ml
2 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mléko s octem a necháme asi 10 minut stát. V jiné míse smícháme mouku s cukrem, škrobem, kypřicím práškem, sodou a solí. K mléku přidáme olej a vanilkovou pastu a zamícháme. Poté nalijeme do mísy s moukou a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně smícháme smetanu s cukrem. Náplň naneseme na vychladlý korpus a uhladíme. Důkladně odkapaný kompot rozdělíme na povrch náplně a opatrně vtlačíme do náplně. Šťávu z kompotu doplníme vodou nebo ananasovým džusem do 500 ml a nalijeme do kastrůlku. Vmícháme VEGA gel a přivedeme do varu. Povaříme asi minutu a poté pomalu nalijeme na povrch a necháme zatuhnout. Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny zatuhnout.