Flag

Ananasový chlebíček

asi 12 porcí
Jednoduché
80
Rychlý Ananasový chlebíček s marcipánem Dr. Oetker pro každou příležitost.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud nám zbude ananas, nakrájíme ho na kousky a přimícháme do těsta. Hotový chlebíček pak bude ještě šťavnatější.
Náš tip
Upečený chlebíček polijeme rozpuštěnou Polevou tmavou Dr. Oetker. V této úpravě bude výsledek naprosto exkluzivní.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 gananasový kompot kolečka (hmotnost po odkapání)
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
175 gmáslo změklé
175 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
300 ghladká mouka
2 zarovnané KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta necháme kompot důkladně okapat. Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle marcipán. Přidáme máslo, cukr, vanilínový cukr a vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na střední stupeň dohladka. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Kolečka ananasu naskládáme na dno formy vyložené papírem na pečení. Naneseme těsto a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Chlebíček necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme.

Náš tip

  • Pokud nám zbude ananas, nakrájíme ho na kousky a přimícháme do těsta. Hotový chlebíček pak bude ještě šťavnatější.
  • Upečený chlebíček polijeme rozpuštěnou Polevou tmavou Dr. Oetker. V této úpravě bude výsledek naprosto exkluzivní.