Flag

Borůvkové muffiny

asi 12 kusů
Jednoduché
40
Ovocné muffiny s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Můžeme též ozdobit čokoládovými šupinkami.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na muffiny

Přísady

Na těsto
125 gmáslo změkklé
100 gcukr
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
250 gmouka polohrubá
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
125 mlmléko polotučné
125 gborůvky
Na ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
borůvky
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
1

Borůvky umyjeme, očistíme a necháme na ubrousku důkladně osušit.

2

Na přípravu těsta máslo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni s cukrem a vanilínovým cukrem dohladka. Postupně vmícháme vejce, každé vyšleháváme 1/2 minuty. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko a důkladně promícháme na hladké těsto. Nakonec zlehka vmícháme borůvky. Těsto naplníme do vymazané a moukou vysypané formy na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 - 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Muffiny necháme vychladnout.

4

Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale. Muffiny ozdobíme polevou a borůvkami.

Náš tip

  • Můžeme též ozdobit čokoládovými šupinkami.