Flag

Bratislavské makové rohlíčky

asi 8 kusů
Jednoduché
55
Prvotřídní Maková náplň Dr. Oetker s dokonale plnou makovou chutí pro rychlou přípravu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
160 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
120 gmáslo změklé
2 ksžloutek
3 PLmléko polotučné
Na náplň
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
50 mlvoda nebo mléko
Na potření a posypání
1 ksvejce slepičí
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a solí. Přidáme máslo, žloutky a mléko a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Z těsta vyválíme kulatý plát o Ø 30 cm, který rozdělíme na 8 stejných trojúhelníčků. Na širší stranu naneseme makovou náplň rozmíchanou s vodou nebo mlékem a zavineme tak, aby růžek byl uprostřed.

3

Rohlíčky naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme vanilínovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Rohlíčky necháme vychladnout.