Flag

Brusinkový džem s třtinovým cukrem

asi 5 sklenic (á 320 ml)
Jednoduché
40
Originální domácí džem připravený z brusinek, třtinového cukru s Pektinem Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo čerstvých brusinek můžeme použít i mražené.
Náš tip
Na přípravu džemu lze použít i řepný (bílý) cukr.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgbrusinky (omyté)
100 mlcitrónová šťáva
0,5 KLskořice mleté
3 kshřebíček
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkyPektin Dr. Oetker
500 gcukr třtinový
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce brusinky, přidáme citrónovou šťávu, skořici a hřebíčky a asi 10 minut na mírném ohni povaříme. Poté vyndáme hřebíčky, odstavíme a částečně je ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kyselinu citrónovou a ½ balíčku Pektinu smíchaného se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařeného džemu. Když je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Místo čerstvých brusinek můžeme použít i mražené.
  • Na přípravu džemu lze použít i řepný (bílý) cukr.