Flag

Čokoládové buchtičky

8 porcí
Jednoduché
70
Čokoládové kynuté buchtičky s Droždím, Holandským kakaem a Polevou tmavou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
420 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
20 gHolandské kakao Dr. Oetker
150 gmoučkový cukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
špetkamuškátový oříšek mletý
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker rozpuštěná
200 mlmléko polotučné teplé
200 gmáslo rozpuštěné
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker nasekaná
Na polevu a posypání
3 zarovnané PLmoučkový cukr
1 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker
3 PLvoda teplá
trochučokoláda hořká nastrouhaná
Ještě potřebujeme
8 kshrnek vysoký (Ø 7 cm)
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker rozpuštěná
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker nasekaná
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, kakaem, cukrem, vanilkovým cukrem, solí a muškátovým oříškem. Přidáme polevu rozpuštěnou podle návodu na obale, mléko a máslo a vymícháme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout. Poté do těsta zapracujeme na pomoučené pracovní ploše nasekanou polevu. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a vytvoříme válečky, které vložíme do vymazaných a moukou vysypaných hrnečků. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Buchtičky necháme asi 10 minut zchladnout. Poté je opatrně vyklopíme.

3

Na přípravu polevy v misce vymícháme moučkový cukr s kakaem a vodou dohladka. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme povrch buchtiček a posypeme nastrouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout a podáváme.