Flag

Čokoládovo-vanilkové mráčky

asi 60 kusů
Jednoduché
55
Křehké vánoční sněhové pečivo s vanilkovým nádechem z Třtinového cukru s mletým vanilkovým cukrem Dr. Oetker a čokoládou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksbílek
80 gcukr
1 balíčekTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 gmoučkový cukr prosátý
10 gGustin bez lepku Dr. Oetker
100 gmandle nasekané
75 gčokoláda hořká nadrobno nasekaná nebo čokoládové vločky
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plechy na pečení
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a postupně přidáváme cukr smíchaný s třtinovým cukrem. Poté opatrně vmícháme moučkový cukr smíchaný se škrobem, mandlemi a čokoládou. Pomocí 2 kávových lžiček tvoříme hrudky o velikosti vlašského ořechu na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: 35 minut

Elektrická trouba: 130 °C

Horkovzdušná trouba: 110 °C

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Ustřihneme malý růžek a vychladlé pečivo postříkáme.