Flag

Dvoubarevný pohár s hruškou a domácí granolou

4 porce
Jednoduché
100
Jednoduchý pudingový pohár s domácí granolou a Premium Pudingem Dr. Oetker. Vychutnejte si ho kdykoli!
Přísady
Příprava
Náš tip
Nakrájené hrušky můžeme před použitím krátce povařit s 1 dl bílého sladkého vína ochuceného hřebíčky.
Náš tip
Dezert můžeme ozdobit šlehačkou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na domácí granolu
1 skleniceovesné vločky
0,5 skleniceořechy nasekané a semínka (např. lískové a vlašské ořechy, slunečnicová semínka)
2 PLagávový sirup
1 PLolej
1 PLcukr třtinový
špetkasůl
Na tmavý krém
400 mlmléko plnotučné
1 balíčekPremium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
2 PLcukr krystal
Na bílý krém
400 mlmléko plnotučné
1 balíčekPremium Puding Pravá Vanilka smetanová Dr. Oetker
2 PLcukr krystal
80 gčokoláda bílá
Na ozdobení
2 kshruška (ideálně kyselejší)
20 gčokoláda bílá
Ještě potřebujeme
4 ksskleněné poháry
papír na pečení
škrabka na brambory
Picture - Premium Puding Hořká čokoláda Dr. Oetker
Picture - Premium Puding Pravá Vanilka smetanová Dr. Oetker
1

V míse důkladně smícháme všechny suroviny na granolu. Plech vyložíme papírem na pečení a směs na něj vysypeme. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, dokud směs nezkaramelizuje.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Granolu necháme zchladnout.

3

Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.

4

Čokoládový i vanilkový puding uvaříme podle návodu na obalu, ale pouze se 400 ml mléka a 2 PL cukru. Po odstavení do světlého krému ještě za horka nalámeme bílou čokoládu a důkladně rozmícháme. Za občasného zamíchání necháme oba pudingy vychladnout.

5

Do misek střídavě vrstvíme domácí granolu, tmavý a světlý krém a hrušky. Na závěr ozdobíme zbývající granolou a hoblinkami bílé čokolády, které nastrouháme pomocí škrabky na brambory.

Náš tip

  • Nakrájené hrušky můžeme před použitím krátce povařit s 1 dl bílého sladkého vína ochuceného hřebíčky.
  • Dezert můžeme ozdobit šlehačkou.