Flag

Dvoubarevný tvarohový věnec

asi 16 porcí
Středně obtížné
40
Dvoubarevný tvarohový věnec
Přísady
Příprava
Náš tip
Věnec můžeme připravit i ve formě s vypouklým dnem (průměr 26 cm).
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
formu na věnec (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
100 gmáslo nebo margarínu změklého
Na náplň
150 gmáslo
750 gtvaroh nízkotučný
200 gcukr
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
3 PLcitrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
0,5 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a máslo nebo margarín a ručně zpracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme válec o délce asi 45 cm. Válec vložíme do vymazané a vysypané formy na věnec, těsto na okrajích přitiskneme ke stěnám formy po obou stranách do výše asi 5 cm.

2

Na náplň rozpustíme máslo a necháme trochu vychladnout. V míse ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni tvaroh, cukr, pudingový prášek, vejce a citrónovou kůru dohladka. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Asi 2/3 náplně nalijeme na těsto a do zbylé náplně vmícháme kakao. Tmavou náplň naneseme na světlou a pomocí vidličky spirálovitě protáhneme obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Věnec po vychladnutí uvolníme ostrým nožem od okraje formy a vyklopíme na dortový podnos. Světlou i tmavou polevu rozehřejeme podle návodu na obale. Polovinou světlé polevy postříkáme povrch věnce. Zbytek polevy společně s tmavou střídavě nalijeme do vyšší vrstvy na papír na pečení a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí vytvoříme pomocí nože nebo škrabky hoblinky, kterými dozdobíme věnec.

Náš tip

  • Věnec můžeme připravit i ve formě s vypouklým dnem (průměr 26 cm).