Flag

Hruškové kostky

asi 15 porcí
Středně obtížné
100
Delikátní a osvěžující dezert s hruškami a Vega gelem Dr. Oetker je na nedělní odpoledne jako stvořený.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gkokosová mouka
110 gkokosový cukr
3 zarovnané PLPřírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
1 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker (dřeň)
špetkasůl
100 mlmléko polotučné
130 mlvoda horká
2 ksvejce slepičí
50 gmáslo rozpuštěné
30 gmandle plátkové
Na krém
2 kshruška
280 mlkokosové mléko
1 PLmed tekutý
50 gostružiny nebo jiné drobné ovoce
1 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
150 mlvoda
Na ozdobení
50 mlsmetana ke šlehání 33%
50 gčokoláda hořká
Ještě potřebujeme
plech na pečení (20 x 30 cm)
ponorný mixér
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker (dřeň)
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, kakaem, kypřicím práškem, sodou, dření a solí. Vyšleháme vejce a máslo, přidáme mléko a směs nalijeme k suchým ingrediencím. Vlijeme vodu, přisypeme mandle a metličkou vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému hrušky oloupeme a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme je na malé kostičky a polovinu nakrájených hrušek odložíme stranou. Druhou polovinu vložíme do misky, přidáme kokosové mléko a med a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme. V kastrůlku smícháme Vega gel s vodou a přivedeme do varu. Povaříme asi 1 minutu a ihned vmícháme do krému. Polovinu krému nalijeme na vychladlý korpus, naskládáme odložené kostičky hrušek a ostružiny rozkrojené na půlky. Zalijeme zbylým krémem a uložíme do chladničky ztuhnout.

4

Na ozdobení nalijeme do kastrůlku smetanu a přivedeme ji k varu. Poté odstavíme a nalámeme do ní čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Nalijeme na povrch krému a uložíme do chladničky.