Flag

Hruškovo jablečný džem s kořením

asi 4 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
40
Pochoutka na chladné dny s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 ghrušky (oloupané a nakrájené na kousky)
350 gjablek (oloupaná a nakrájená na kousky)
150 mldžus jablečný 100%
1 balíčekKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
5 kusůhřebíček
1 zarovnaná KLskořice mletá
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kgcukr
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce ovoce. Přidáme džus, kyselinu citrónovou, hřebíčky, skořici a Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.