Flag

Hruškový džem s čajem Rooibos

asi 5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
s třtinovým cukrem
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
900 ghrušky (oloupané a nakrájené na kousky)
250 ml zelený čaj Rooibos (silný)
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukr třtinový
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce hrušky, zalijeme je čajem Rooibos a rozmixujeme ponorným mixérem.

2

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL třtinového cukru a přidáme do hrnce. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

4

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.