Flag

Jablečný Sachrův dort

asi 12 porcí
Jednoduché
100
Neodolatelný dort z Přírodního kakaa Dr.Oetker s vláčným tmavým jablečným těstem a Polevou tmavou Dr.Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
40 gPřírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 KLJedlá soda Dr. Oetker
300 gcukr
300 gjablek oloupané, nahrubo nastrouhané
3 ksvejce slepičí
100 gmáslo rozpuštěné
Na polevu
150 gdžem meruňkový
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
Na ozdobení
smetana ke šlehání 33%
1 vrchovatá PLPřírodní kakao Dr. Oetker
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker  prosáté
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou a cukrem. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce a máslo a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme a potřeme meruňkovým džemem. Přiklopíme a povrch dortu včetně boků potřeme také džemem.

3

Polevy připravíme podle návodu na obale. Nallijeme do misky a vmícháme máslo. Polijeme povrch dortu včetně boků a necháme zatuhnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu dotuha. Přendáme do cukrářskho sáčku a dort dozdobíme. Posypeme kakaem.