
Jablkovo-makoví šneci
Přísady
Příprava:
Na přípravu náplně jablka oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na hranolky. Vložíme je do hrnce. Přidáme cukr, kůru, skořici a vařící vodu a asi minutu povaříme. Jablka pomocí sítka scedíme a šťávu přitom zachytíme. Do horké šťávy vmícháme mák, máslo, med a vejce. Přidáme rozinky a aroma a necháme zchladnout.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme tvaroh s mlékem, olejem, vejcem, solí, cukrem a vanilínovým cukrem šlehačem dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a ručně vypracujeme hladké těsto.
Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 50×40 cm, potřeme náplní a obložíme jablky. Celé těsto zarolujeme a ostrým nožem nakrájíme na 20 stejných dílů. Šneky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení řeznou stranou dolů.
Šneky posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 200 °C
Teplota trouby s větrákem: 180 °C
Šneky necháme vychladnout.
Související recepty

Makový chlebíček s tvarohem a citrónovou polevou

Čokoládové pusinky

Valentýnské sacher dortíčky

Vánoční věnec

Jablečný Sachrův dort

Jablkovo-skořicový závin s ořechy
