Flag

Jablkovo řepový džem

asi 8 sklenic (á 320 ml)
Jednoduché
60
Džem s extravagantní barvou a chuťovou kombinací jablek a řepy si připravíte s Pektinem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.
Přísady
Příprava
Náš tip
Extra jablkovo řepový džem se hodí k vařenému a grilovanému masu ale i k čerstvému pečivu s Cottage sýrem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gčervená řepa
2 kgjablek (oloupané a nakrájené na malé kostky)
100 mlcitrónová šťáva
2 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekPektin Dr. Oetker
700 gcukr
Ještě potřebujeme
struhadlo
hrnec
ponorný mixér
8 kssklenice vč. víček
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu řepu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme jablka a asi 5 minut povaříme do měkka. Odstavíme a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Přidáme citrónovou šťávu, kyselinu citrónovou a Pektin smíchaný se 2 PL cukru a za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 KL právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Extra jablkovo řepový džem se hodí k vařenému a grilovanému masu ale i k čerstvému pečivu s Cottage sýrem.