Flag

Jahodový mramorovaný koláč

asi 16 porcí
Jednoduché
20
Výborný ovocný koláč z Bábovky Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)

Přísady

Na těsto
1 baleníBábovka Dr. Oetker
150 gmáslo nebo margarínu změklého
2 ksvejce slepičí
350 mlmléko polotučné
1 vrchovatá PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná PLmléko polotučné
Na náplň
600 gjahody
1 balíčekCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
300 mlmléko polotučné
Na ozdobení
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
2 PLcukr
250 mlvoda
Picture - Bábovka Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme směs na těsto elektrickým ručním šlehačem na středním stupni s máslem nebo margarínem, vejci a mlékem.

2

Do 1/3 těsta přidáme kakao a 1PL mléka. Světlé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Tmavé těsto vlijeme na povrch a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Odstraníme okraj formy, korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku a korpus necháme vychladnout.

4

Korpus položíme na dortový podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

5

Na přípravu náplně omyjeme a očistíme jahody. Créme Olé vyšleháme s mlékem podle návodu a rozetřeme na korpus. Na povrch krému naskládáme jahody.

6

Želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale, pomocí štětce potřeme jahody a necháme zatuhnout.