Flag

Jahodový pohár s mascarpone

4 porce
Jednoduché
70
Chutný ovocný dezert s mascarpone a Pudingem jahodová příchuť Dr. Oetker. Pochutnají si malí i velcí!
Přísady
Příprava
Náš tip
Krém i šlehačku můžeme dávkovat do poháru také pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
Náš tip
Jahody můžeme nahradit také jiným bobulovým ovocem, případně kompotem. Kompotované ovoce před použitím scedíme.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na jahodový krém
400 mlmléko polotučné
1 baleníNaturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
3 PLcukr krystal
250 gmascarpone
Na ozdobení
250 gjahody čerstvé
10 kscukrářské piškoty dlouhé
250 mlsmetana ke šlehání 33% vychlazená
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
2 PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
4 ksskleněné poháry
elektrický ruční šlehač
Picture - Naturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Jahodový puding uvaříme podle návodu na obale, ale jen se 400 ml mléka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného promíchání necháme úplně vychladnout.

2

V míse elektrickým ručním šlehačem na nízkých otáčkách prošleháme mascarpone. Vychladlý puding po lžících přidáváme do mascarpone a zašleháváme při nízkých otáčkách.

3

Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky a odložíme bokem.

4

Dlouhé piškoty rozlámeme na menší kousky a vyložíme jimi dno misek. Na piškoty naneseme polovinu jahodového krému. Na krém rozložíme kousky jahod a opět naneseme druhou polovinu krému.

5

Před servírováním vyšleháme smetanu ke šlehání se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme 2 PL moučkového cukru a zašleháme. Dezert ozdobíme šlehačkou a kousky jahod.

Náš tip

  • Krém i šlehačku můžeme dávkovat do poháru také pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
  • Jahody můžeme nahradit také jiným bobulovým ovocem, případně kompotem. Kompotované ovoce před použitím scedíme.