Flag

Kobližky jablkovo-pudingové

asi 12 porcí
Středně obtížné
60
netradiční náplň
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
150 ghladká mouka
4 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 gtvaroh polotučný
50 mlmléko polotučné
50 mlolej
40 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
Na náplň
1 ksjablko
1 zarovnaná PLcitrónová šťáva
Na náplň
0,5 balíčkyNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
20 gcukr
250 mlmléko polotučné
Na posypání
trochumoučkový cukr
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřícím práškem. Přidáme tvaroh, mléko, olej, vanilínový cukr a sůl a zpracujeme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

2

Na přípravu jablečné náplně oloupeme jablko, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Rozkrájíme na 12 kousků a pokapeme citrónovou šťávou.

3

Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Do každého dílu vložíme 1 ks jablka a vytvoříme kuličku tak, aby jablečný kousek zůstal uprostřed. Těstové kuličky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, vyjmeme a necháme oschnout na mřížce nebo kuchyňském utěrce.

4

Na přípravu pudingové náplně připravíme puding s cukrem a mlékem podle návodu na obale. Puding necháme za stálého míchání vychladnout.

5

Puding nalijeme do sáčku se špičkou a plníme ještě vlažné kobližky. Těsně před servírováním pocukrujeme hotové kobližky moučkovým cukrem.