Flag

Kubánský dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
75
Jste milovníci kakaa, pařížské šlehačky a banánů? Pak je to dort přesně pro Vás 😊.
Přísady
Příprava
Náš tip
Dort krájíme nožem namočeném do horké vody, aby se nám poleva při krájení nelámala.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na pařížskou šlehačku
500 mlsmetana ke šlehání 33%
200 gčokoláda hořká 60 %
Na těsto
5 ksbílek
špetkasůl
5 ksžloutek
100 gcukr
100 gmouka polohrubá
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
Na potření a obložení
3 PLdžem meruňkový
3 ksbanán menší
Na polevu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na pařížskou šlehačku v kastrůlku přivedeme smetanu k varu. Odstavíme a vmícháme na kostičky nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Směs uložíme nejlépe na 12 hodin vychladit do chladničky.

2

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí šlehačem dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem šlehačem do pěny. Zlehka střídavě vmícháme tuhý sníh a mouku smíchanou s kakaem. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Korpus necháme vychladnout.

4

Vychlazenou pařížskou šlehačku přelijeme do mísy a šlehačem vyšleháme dotuha.

5

Povrch dortu potřeme džemem. Na džem naneseme ¼ šlehačky a uhladíme. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Naneseme je na povrch dortu. Banány zakryjeme zbylou šlehačkou a uhladíme. Dort uložíme asi na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

6

Polevu rozpustíme podle návodu na obale. Nalijeme na povrch dortu a uhladíme. Po stranách necháme polevu volně stékat.

7

Uložíme do chladničky zatuhnout.

Náš tip

  • Dort krájíme nožem namočeném do horké vody, aby se nám poleva při krájení nelámala.