Flag

Květinový fondánový dort

asi 16 porcí
Středně obtížné
105
Tak snadné to ještě nikdy nebylo! Jednoduché potažení dortu pomocí Rolovaného fondánu bílého Dr. Oetker. A bude z Vás dokonalá cukrářka.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gmleté mandle
200 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 gmáslo změklé
4 ksvejce slepičí
4 PLmléko polotučné
Na krém
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
80 gcukr
400 mlmléko polotučné
200 gmáslo změklé
Na ozdobení
1 baleníRolovaný fondán bílý Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Zdobicí poleva bílá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
formička na vykrajování ve tvaru malé kytičky
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Zdobicí poleva bílá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mandlemi, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho 2 x podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému uvaříme puding podle návodu na obale, s 80 g cukru a 400 ml mléka. Horký puding zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

4

Máslo vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni a postupně přidáváme vychladlý puding (puding i máslo musejí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil).

5

Spodní díl korpusu položíme na podnos, naneseme 1/3 krému a uhladíme. Zakryjeme středním dílem, opět naneseme 1/3 krému a rozetřeme. Položíme vrchní díl korpusu a zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu. Dort uložíme asi na hodinu do chladničky.

6

Krátce před podáváním potáhneme dort fondánem. Na povrch dortu položíme fondán, opatrně stáhneme fólii a vyhlazujeme povrch od středu směrem ven. Poté vyhlazujeme okraj shora dolů. Přebývající fondán ostrým nožem odřízneme. Malou část zbylého fondánu obarvíme žlutou barvou a vytvoříme středy kytiček.  Z bílého fondánu vykrojíme malé kytičky a do každé vložíme žlutý střed. Hotové kytičky připevníme pomocí polevy.