Flag

Limburský rýžový koláč od Mirky van Gils Slavíkové

asi 12 porcí
Středně obtížné
100
Originální recept od Mirky van Gils Slavíkové na výborný rýžový pistáciový koláč.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
1 lmléko polotučné
150 grýže na sushi (na zákusky)
0,5 KLsůl
2 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
150 gcukr
75 gmáslo
1 balíčekPremium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
4 ksvejce slepičí
Na těsto
120 mlmléko polotučné vlažné
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
300 ghladká mouka
20 gcukr
0,5 KLsůl
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
30 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
Na potření a ozdobení
2 PLdžem meruňkový zahřátý
100 gpistácie nasekané
50 gborůvky čerstvé
1 baleníKvětiny oplatkové Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Premium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Květiny oplatkové Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně uvaříme ve větším kastrolu mléko s rýží, soli a rozříznutými lusky asi 15 minut doměkka. Přidáme cukr, máslo, pudingový prášek a krátce povaříme. Nakonec vmícháme vejce a odstavíme.

2

Na přípravu těsta do mléka zamícháme droždí. V míse smícháme mouku s cukrem, solí a kůrou. Přidáme droždí v mléce, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto nekyne a ihned ho pomocí válečku vyválíme na kulatý plát o ø asi 32 cm a pokryjeme jím dno a kraje vymazané formy a přitlačíme. Nalijeme do formy náplň a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 - 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Horký koláč potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky džemem a necháme vychladnout.

4

Povrch koláče dozdobíme pistáciemi, borůvkami a květinami.