Flag

Májový linecký koláč

asi 30 porcí
Jednoduché
20
Snadná a rychlá příprava
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
160 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkaskořice
160 gmandle strouhaných neloupaných
2 ksžloutek
1 ksvejce slepičí
160 gmáslo nebo margarínu změklého
Na náplň
300 gdžem jahodový (můžeme použít libovolný džem)
trochumandle - plátky
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme mouku, prášek do pečiva, moučkový a vanilínový cukr, skořici a mandle. Přidáme žloutky, vejce, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Dvě třetiny těsta na pomoučené pracovní desce vyválíme na plát (30 x 40 cm) a pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech na pečení. Plát potřeme džemem. Ze zbytku těsta utvoříme válečky a poskládáme na džem do tvaru mřížky. Před pečením mřížky potřeme vyšlehaným vajíčkem a okraje koláče posypeme plátkami mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Koláč necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.