Flag

Makové sušenky

asi 40 kusů
Jednoduché
40
Křupavé sušenky s vůní vanilky vykouzlíte s Vanilkovou pastou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gmáslo změklé
70 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
180 ghladká mouka
80 g100% Mák mletý Dr. Oetker
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na ozdobení
100 gdžem višňový
1 PLvoda
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček se zdobicí špičkou
2 ksplech na pečení
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na těsto v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo s cukry, solí, kůrou, pastou a vejci dohladka. Přidáme mouku smíchanou s mákem a kypřicím práškem a krátce vyšleháme na středním stupni. Těsto naneseme do cukrářského sáčku a na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme kroužky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

V kastrůlku zahřejeme džem s vodou a ozdobíme kroužky tak, že pomocí lžičky naneseme džem do jejich středu. Džem necháme ztuhnout.