Flag

Boston cream pie

asi 12 porcí
Jednoduché
190
Vanilkový koláč s krémem provoněný Extraktem Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker. Jeho historie sahá až na konec 19. století.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na krém
3 ksžloutek
100 gcukr
2 PLGustin bez lepku Dr. Oetker
špetkasůl
240 mlmléko plnotučné
60 mlsmetana ke šlehání 33%
1 PLmáslo
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Na těsto
180 mlmléko plnotučné
115 gmáslo
4 ksvejce
200 gcukr
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
225 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
0,5 KLsůl
Na polevu
1 balíčekPoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá  Dr. Oetker
1

Na přípravu krému v hrnci vyšleháme žloutky s cukrem metličkou, dokud se nespojí. Přidáme Gustin a sůl. Pomalu za stálého míchání přiléváme mléko. Nakonec vmícháme smetanu a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí a přidáme extrakt. Necháme alespoň 2 hodiny vychladnout.

2

Na přípravu těsta v hrnci přivedeme mléko s máslem k varu a odstavíme. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem a extraktem šlehačem do pěny. Přidáme mléko s máslem a mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí a vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

3

Korpus necháme vychladnout. Poté stáhneme papír na pečení a jednou podélně rozkrojíme.

4

Krém naneseme na spodní korpus, zakryjeme vrchním korpusem a necháme v chladničce zatuhnout.

5

Polevu připravíme podle návodu na obale, nalijeme na povrch koláče a uložíme do chladničky zatuhnout.