Flag

Mandlovo ovocný koláč s vanilkovým krémem

asi 12 porcí
Jednoduché
95
Propojení ovocné chuti s jemným vanilkovým krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker vytvořila foodblogerka Beautyfood.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balenílistové těsto
Na náplň
4 ksvejce slepičí
100 gcukr
80 gmáslo rozpuštěné
0,5 KLsůl
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 KLAroma mandlové Dr. Oetker
230 gmleté mandle
2 kshrušky
2 ksjablek
125 gostružiny
Na krém
1 baleníZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
1 zarovnaná PLcukr
Ještě potřebujeme
forma na koláč (Ø 28 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Aroma mandlové Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Těsto naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy.

2

Na přípravu náplně v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vejce s cukrem, máslem, solí, extraktem a aroma dohladka. Přidáme mandle a krátce vyšleháme. Náplň naneseme na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch naskládáme na plátky nakrájené očištěné hrušky a jablka. Do středu naneseme ostružiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Koláč necháme zchladnout.

4

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě teplý podáváme s koláčem.