Flag

Pařížské rohlíčky

asi 50 kusů
Středně obtížné
110
Křehký ořechový korpus s lahodným kakaovým krém a polevou - to je dokonalé propojení chutí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 ksbílek
400 gmoučkový cukr
250 gořechy vlašské
4 zarovnaných PLstrouhanka
Na krém
3 ksvejce slepičí
10 zarovnaných PLcukr
3 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker
375 gmáslo změklé
Na ozdobení
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse nad parou vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Postupně po lžících zašleháváme cukr. Přidáme ořechy smíchané se strouhankou a  zlehka zamícháme. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme rohlíčky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 140 °C

Horkovzdušná trouba: 120 °C

2

Rohlíčky necháme mírně vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse ve vodní lázni vyšleháme vejce s  cukrem a kakaem.  Ve větší míse vyšleháme máslo a postupně přidáváme vychladlou směs a vyšleháme dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem a nastříkáme na rohlíčky. Uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky.

4

Na ozdobení připravíme polevy podle návodu na obale a rohlíčky opatrně namáčíme. Necháme v chladničce ztuhnout.