Flag

Pasticciotto - sicilské velikonoční pečivo

12 porcí
Jednoduché
35
Voňavá Itálie
Přísady
Příprava
Náš tip
Před pečením můžeme ze zbytků odkrojeného těsta vykrájet malé ozdoby, např.kytičky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
125 gmoučkový cukr
125 gmáslo změklé
2 ksžloutek
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
400 mlmléko plnotučné
25 gcukr
2 ksžloutek
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na potření
1 ksžloutek
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
forma na muffiny nebo na oválné košíčky
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme máslo a žloutky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 20 minut do chladničky.

2

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem, žloutky a vanilkovou pastou tak, že v 1/3 mléka rozmícháme Zlatý klas se žloutky a pastou. Do zbytku mléka přidáme cukr, necháme projít varem a přidáme připravenou směs, vaříme 1-2 minuty. Poté krém odstavíme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

3

Těsto vyjmeme z chladničky a ¾ těsta vmačkáme do vymazaných formiček. Náplň stejnoměrně rozdělíme na těsto a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Náš tip

  • Před pečením můžeme ze zbytků odkrojeného těsta vykrájet malé ozdoby, např.kytičky.