Flag

Pomerančový věnec

16 porcí
Jednoduché
90
Dopřejte si pomerančovou pochoutku na adventní neděli.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pomerančový džus můžeme nahradit čerstvě vylisovanou a scezenou šťávou z pomerančů.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
280 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
220 gcukr
špetkasůl
100 g100% Mák mletý Dr. Oetker
1 balíčekFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
140 mldžus pomerančový 100 %
130 mlolej
Na polití
150 mldžus pomerančový 100 %
150 gcukr
Na polevu
180 gmoučkový cukr prosátý
3 PLdžus pomerančový 100 %
Ještě potřebujeme
forma na věnec (Ø 24 cm) nebo na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí, mákem a  kůrami. Přidáme vejce, džus a olej a metličkou vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 50 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Na polití v kastrůlku povaříme džus s cukrem na sirup.

3

Věnec ještě teplý ve formě propícháme na několika místech vidličkou  a prolijeme ho horkým sirupem. Necháme věnec zchladnout a poté ho opatrně vyklopíme.

4

Na polevu v misce vymícháme cukr s džusem dohladka a polijeme povrch věnce.

Náš tip

  • Pomerančový džus můžeme nahradit čerstvě vylisovanou a scezenou šťávou z pomerančů.