Flag

Povidlové šneky se skořicí a ořechy

24 - 26 kusů
Středně obtížné
110
Sladká dobrota s nádechem podzimu a vůní Skořicového cukru Dr. Oetker potěší každou návštěvu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
5 gsůl
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
2 KLSkořicový cukr Dr. Oetker
60 gcukr krupice
240 mlmléko polotučné vlažné
4 kusůžloutek
120 golej rostlinný
Na náplň
280 - 300 gšvestková povidla
100 gořechy vlašské hrubě sekané
Na potření
1 ksvejce slepičí
1 PLmléko polotučné
Na dokončení
40 gmáslo
40 mlrum
2 KLSkořicový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
papír na pečení
váleček
mašlovačka
nit na krájení
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, droždí, cukr, skořicový cukr a vše dobře promícháme. V menší misce smícháme vlažné mléko se žloutky a olejem a vlijeme do mísy s moukou. Vypracujeme hladké těsto. Lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Během kynutí jednou propracujeme.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě stejné části a každou rozválíme na obdélník ca. 35 x 25 cm. Rozetřeme na ně rovnoměrně švestková povidla, posypeme je asi dvěma třetinami sekaných ořechů a po delší straně zatočíme do rolád. Příliš neutahujeme. Pomocí nitě rozkrájíme na jednotlivé kousky o šířce ca. 2,5-3 cm. Rozložíme na připravené plechy, přikryjeme utěrkou a nechte 15-20 minut kynout.

3

Mezitím si předehřejeme troubu na 190 stupňů, horní a spodní ohřev.

Elektrická trouba: 190 °C

4

Vejce rozšleháme se lžící mléka, potřeme šneky a posypeme zbytkem sekaných ořechů. Pečeme po jednom plechu ve vyhřáté trouby asi 18-20 minut.

Doba pečení: 18 - 20 minut

5

Máslo rozpustíme, přidáme skořicový cukr, rum a promícháme. Touto směsí potřeme šneky ihned po vytažení z trouby. Necháme zcela vychladnout.