Flag

Řecké vánoční pečivo

20 kusů
Jednoduché
40
Medové tradiční řecké vánoční pečivo si můžete připravit i vy díky produktům Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Když uděláme sirup s javorovým nebo datlovým sirupem, bude pečivo veganské.
Náš tip
Sirup musí být studený, než do něj vložíte pečivo.
Náš tip
Toto pečivo se v Řecku nazývá Melomakarona.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na sirup
125 mlvoda
250 gcukr
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
3 PLmed tekutý
Na těsto
100 mldžus pomerančový
100 mlolej
4 PLolivový olej
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
špetkahřebíček mletý
špetkamuškátový oříšek strouhaný
250 ghladká mouka
50 gkrupice dětská
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na posypání
30 gořechy vlašské nasekané
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Sirup připravíme tak, že v kastrůlku přivedeme vodu s cukrem, skořicovým cukrem a kůrou k varu (nevaříme). Odstavíme, vmícháme med a necháme zcela vychladnout.

2

Na těsto v míse metličkou vymícháme džus s oleji, skořicovým cukrem, kůrou a kořením. Přidáme mouku smíchanou s krupicí a kypřicím práškem a krátce ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 20 stejných kousků a z každého vytvarujeme oválek. Oválky rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Po upečení horké pečivo namáčíme alespoň na 30 sekund do sirupu.

4

Ihned posypeme ořechy a přitlačíme, aby se na sirup přilepily.

Náš tip

  • Když uděláme sirup s javorovým nebo datlovým sirupem, bude pečivo veganské.
  • Sirup musí být studený, než do něj vložíte pečivo.
  • Toto pečivo se v Řecku nazývá Melomakarona.