Flag

Sachrova bábovka

asi 16 porcí
Jednoduché
90
Poctivá Sachrova bábovka s Holandským kakaem Dr. Oetker a Polevou de Luxe Dr Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
140 gmáslo změklé
140 gcukr
4 ksvejce slepičí
špetkasůl
2 PLrum
6 PLmléko polotučné
230 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
25 gHolandské kakao Dr. Oetker
Na potření
1 balíčekPoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá  Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vejci a solí elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. Přidáme rum, mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

3

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch bábovky polijeme.