Flag

Skořicová srdíčka

20 - 25 kusů
Jednoduché
95
S láskou připravená a darovaná srdíčka chutnají nejlépe. Snadná příprava z Buchet a Skořicového cukru Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
Na potření a posypání
50 gmáslo rozpuštěné
4 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
10 kstresne nebo višně kompotované
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s droždím. Přidáme vodu a olej a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát 30 x 40 cm. Plát potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme skořicovým cukrem. Pomocí rádýlka podélně nakrájíme na 10 stejných pruhů. Zarolujeme z obou stran do středu a vytvarujeme tvar srdíčka. Vložíme třešeň nebo višeň. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Srdíčka necháme vychladnout.