Flag

Slané preclíky

asi 30 kusů
Jednoduché
50
Křehké slané preclíky, které se hodí na každou příležitost.
Přísady
Příprava
Náš tip
Uchováváme v uzavřené dóze.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 gmouka polohrubá
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 KLsůl
1 KLmletá sladká paprika
pepř dle chuti
125 gmáslo nebo margarín změklé
125 gsádlo vepřové změklé
200 mlmléko polotučné vlažné
Na potření a posypání
1 ksvejce slepičí
mák nebo sezamové či lněné semínko
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, paprikou a pepřem. Přidáme máslo nebo margarín, sádlo a mléko a ručně vypracujeme dohladka.

2

Z těsta vytvoříme váleček, který rozdělíme na 30 kusů. Z každého vytvarujeme preclík, který naneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

4

Preclíky necháme zchladnout.

Náš tip

  • Uchováváme v uzavřené dóze.