Flag

Valentýnské obálky

asi 18 kusů
Jednoduché
40
Potěšte své milované originálním sladkým dárečkem připraveným s Vanilínovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka

Přísady

Na těsto
250 gmouka polohrubá
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
250 gmáslo změklé
Na náplň
250 gdžem malinový nebo jahodový
Na potření
1 ksvejce slepičí
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s vanilínovým cukrem. Přidáme tvaroh a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 4 mm. Z plátu pomocí ostrého nože nebo rádýlka nakrájíme čtverečky 10 x 10 cm, které potřeme džemem. Na třech stranách přeložíme rohy do tvaru obálek. Ze zbytku těsta vykrájíme malá srdíčka, která položíme na střed obálky. Opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Na potření rozšleháme vejce a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme povrch obálek. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Obálky necháme vychladnout. Poté můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.