Flag

Vánoční dort

asi 12 porcí
Náročné
120
Slávnostní dort se 4 náplněmi a rafinovanou chutí Vanilkového extraktu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
9 ksbílek
180 gcukr
špetkasůl
220 gmáslo změklé
70 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
9 ksžloutek
250 g100% Mák mletý Dr. Oetker
120 gořechy vlašské mleté
Na náplň č. 1
250 gmascarpone
125 gtvaroh polotučný
100 gmoučkový cukr
citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného pomeranče
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na náplň č. 2
250 gmascarpone
125 gtvaroh polotučný
100 gmoučkový cukr
100 gmaliny
Na náplň č. 3
250 gmascarpone
125 gtvaroh polotučný
100 gmoučkový cukr
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
20 gkokos strouhaný
2 PLdžem jahodový
Na náplň č. 4
250 gmascarpone
125 gtvaroh polotučný
100 gmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků, cukru a soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky dohladka. Přidáme mák smíchaný s ořechy a sníh a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazaných a papírem na pečení vyložených forem a uhladíme. Postupně vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Korpusy necháme ve formě vychladnout. Poté je oba podélně rozřízneme.

3

Na přípravu všech náplní vždy vyšleháme v míse mascarpone s tvarohem a moučkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Do první náplně zašleháme kůru z pomeranče a pastu. Do druhé náplně zlehka přimícháme maliny. Do třetí náplně zašleháme extrakt a vmícháme kokos a džem. Čtvrtou náplň necháme bez příchutě.

4

První část korpusu potřeme první náplní a zakryjeme druhou částí korpusu. Potřeme druhou náplní, opět zakryjeme korpusem, který na povrchu potřeme džemem. Naneseme třetí náplň, zakryjeme poslední částí korpusu a poslední čtvrtou náplní potřeme povrch celého dortu.

5

Povrch celého dortu posypeme kokosem a dozdobíme dle vlastní fantazie. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.