Flag

Veganské muffiny s citronovým krémem

asi 12 porcí
Jednoduché
60
Výborné muffiny připraveny s láskou a Dr. Oetker Puding příchuť Citron
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
190 ghladká mouka
1,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
0,5 KLJedlá soda Dr. Oetker
100 gcukr třtinový
špetkasůl
240 mlkokosové mléko
2 PLjavorový sirup
1 PLVanilková pasta Dr. Oetker
1,5 PLjablečný ocet
Na krém
1 balíčekDr. Oetker Puding příchuť Citron
400 mlrostlinný nápoj
2 PLcukr
250 grostlinné máslo změklé nebo kokosové máslo
Na ozdobení
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
12 kusůpapírové košíčky
forma na muffiny
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Citron
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou, cukrem a solí. Přidáme mléko, sirup, pastu a ocet a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do papírových košíčků na muffiny vložených ve formě.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému uvaříme pudingový prášek s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně  přidáváme vychladlý puding a vyšleháme dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a muffiny nazdobíme.

4

Povrch posypeme citrónovou kůrou a uložíme do chladničky ztuhnout.