Flag

Zázvorová kolečka

asi 100 ks
Jednoduché
40
Jemně pikantní zázvorová kolečka s Finesse citrónovou kůrou a Perníkovým kořením Dr. Oetker jsou výborná jako vánoční cukroví nebo sušenky k čaji.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo agávového sirupu můžeme použít med.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gšpaldová mouka celozrnná
150 ghladká mouka
35 gmandle strouhané
špetkasůl
0,5 KLJedlá soda Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
100 gcukr třtinový
35 gkandovaný zázvor nakrájený na tenké proužky
0,5 KLzázvor mletý
0,5 KLPerníkové koření Dr. Oetker
125 gmáslo změklé
50 gagávový sirup
2 zarovnaných PLmed lesní tekutý
1 ksžloutek
Na potření a obalení
1 ksbílek
1 KLvoda
trochucukr třtinový
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky, mandle, sůl, sodu, kůru, cukr, zázvor a koření. Přidáme máslo, sirup, med a žloutek a ručně vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme válečky o ø 1,5 cm a uložíme je asi na hodinu do chladničky.

2

Na potření smícháme bílek s vodou a válečky pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme. Obalíme v cukru a nakrájíme na 0,5 cm plátky. Plátky rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Kolečka necháme vychladnout.

Náš tip

  • Místo agávového sirupu můžeme použít med.