Stanovisko společnosti Dr. Oetker k výsledkům zprávy JRC z června 2019

Kladno, 25. 6. 2019

Společnost Dr. Oetker dodržuje všechny zákony a nařízení jak na evropské tak na lokální úrovni, proto vítá aktivity, které slouží ke vzdělávání a orientaci spotřebitelů na trhu potravin.

Pro Dr. Oetker je každý spotřebitel důležitý.

Testy prokázaly, že mražená pizza Dr. Oetker Ristorante, evropská jednička na trhu mražené pizzy, je nabízena ve všech testovaných zemích v jednotné globální receptuře. V testu byly zahrnuty tři druhy: Quattro Formaggi, Mozzarella a Hawaii. Stejných výsledků by bylo dosaženo i při zahrnutí ostatních druhů řady Dr. Oetker Ristorante.

Dalšími dvěma testovanými výrobky byly pudingy s vanilkovou a čokoládovou příchutí. Do této části testu byl zahrnut patrně omylem výrobek Dr. Oetker Naturamyl. Naturamyl je tradiční česká značka, kterou Dr. Oetker získal v roce 1997 a od té doby ji prodává s tradiční recepturou. Tento výrobek nese pouze český text a je prodáván výhradně v České republice. V této části testu se ukazuje, jak lokální tradice a příslušná legislativa jednotlivých zemí ovlivňují deklarace na obalech i samotné receptury výrobků. Především příchutě vanilka a čokoláda musí maximálně přizpůsobeny trhu, kde se prodávají.

V České republice nabízí společnost Dr. Oetker ten nejširší sortiment pudingů v prášku na světě. Spotřebitel má k dispozici tři řady pudingů: Dr. Oetker Premium, Dr. Oetker Originál a Dr. Oetker Naturamyl. Není možné srovnávat řady mezi sebou, protože každá má jiné parametry a jiné spotřebitele. Korektní by bylo zařadit do testu výrobek Dr. Oetker Originál. V České republice si ale může spotřebitel vybírat i z výrobku, který je označen jako slovenský (SK).

Pudingové výrobky jsou celoevropsky nesrovnatelné, protože jsou velmi tradiční a na odlišné značení má výrazný vliv lokální legislativa.

Pro více informací pište dotazy na e-mail: zdenek.kvinta@oetker.cz

Marketing Executive Manager Senior

Dr. Oetker Česká republika kupuje značku Natura

Kladno, 1. 2. 2018

S účinností od 1. února 2018 byla dokončena akvizice, při které Dr. Oetker Česká republika získal značky společnosti Natura a.s. se sídlem v Havlíčkově Brodě. Mezi jinými se jedná o značky Natura, Naturamyl, Solamyl a další. Sortiment značky Natura zahrnuje potravinářské škroby, bramborové a moučné směsi, jakož i přípravky na pečení. O ceně transakce se obě strany zavázaly mlčenlivostí.

Pro bližší informace kontaktujte:

Dr. Oetker spol. s r.o.
Americká 2335
272 01 Kladno
e-mail: zdenek.kvinta@oetker.cz

Dr. Oetker zvyšuje kvalitu

Kladno, 26. 1. 2018

Pro Dr. Oetker stojí potřeby zákazníků a kvalita našich výrobků na prvním místě. Sledujeme proto velmi bedlivě, co zákazníci od našich výrobků očekávají a jak se můžeme ještě zlepšit.

Na základě stoupajících nároků našich spotřebitelů jsme se rozhodli zavést v České republice sortiment mražených pizz Dr. Oetker Ristorante Pizza ve stejné podobě, jak ho známe ze západní Evropy. Tento sortiment se v současnosti začíná dostávat do prodejní sítě.

Receptury výrobků Dr. Oetker Ristorante Pizza se odlišují od dosavadní nabídky mražené pizzy Dr. Oetker v České republice novou recepturou, vyšší hmotností, větším průměrem a i vzhledem výrobku. Celá řada zahrnuje 13 výrobků. Spolu s výrobky s novými recepturami přinášíme na český trh navíc pět jedinečných novinek:

Dr. Oetker Ristorante Pizza Dolce al Cioccolato: jedinečná čokoládová pizza na trhu se třemi druhy čokolády na tenkém křupavém těstě

Dr. Oetker Ristorante Pizza Quattro Stagioni: jedinečná pizza “čtvero ročních období” se salámem, tuňákem, špenátem a žampióny

Dr. Oetker Ristorante Pizza Bianca Prosciutto Patata: jedinečná pizza na smetanovém základě se šunkou a bramborovými lupínky

Dr. Oetker Ristorante Pizza Carbonara: jedinečná pizza na smetanovém základě se šunkou, cibulí, vejcem a sýrem

Dr. Oetker Ristorante Pizza Salame Gluten Free: kvalitní bezlepková pizza s výbornou chutí

Celý sortiment Dr. Oetker Ristorante dále zahrnuje oblíbené druhy:

Dr. Oetker Ristorante Pizza Quattro Formaggi: pizza se čtyřmi druhy sýra

Dr. Oetker Ristorante Pizza Prosciutto: pizza se šunkou

Dr. Oetker Ristorante Pizza Hawaii: pizza se šunkou a ananasem

Dr. Oetker Ristorante Pizza Mozzarella: pizza se sýrem mozzarella

Dr. Oetker Ristorante Pizza Pollo: pizza s kuřecím masem