Výrobci plant based potravin v České republice založili vlastní platformu

Kladno, 15. 1. 2021

V rámci Českého sdružení pro značkové výrobky (ČSZV) byla zřízena platforma „potravin na rostlinném základě – plant based.“ Tvoří ji přední české potravinářské společnosti, jejichž výrobky společně tvoří dominantní podíl v této kategorii potravin na prudce rostoucím trhu v ČR: Unilever, Nestlé, Danone, Coca-Cola, Emco, Dr. Oetker či Orkla Foods Česko a Slovensko.

„Naše sdružení jsme založili proto, že segment potravin založených na rostlinném základě má všude v Evropě včetně České republiky obrovskou perspektivu a vznikla potřeba, aby spolu firmy mohly otevřeně komunikovat a řešit dosud otevřené otázky, od chybějících parametrů této kategorie v české i evropské legislativě, přes reformulace a inovace založené na vědeckých poznatcích o moderních zásadách zdravého životního stylu až po edukaci a férové informování spotřebitelů. Výrobky založené na rostlinném základě, ať již jde o potraviny nebo o nápoje, mají totiž obrovské benefity z hlediska sociální i environmentální udržitelnosti. Zdraví naší planety je zásadní i pro zdraví celého lidstva, a platí to i obráceně,“ vysvětluje Jan Levora, výkonný ředitel ČSZV. „Stojíme o dialog se všemi. Naše platforma se hlásí k zásadám tzv. flexitariánské stravy, jejíž filozofie nejlépe odpovídá nejnovějším výživovým doporučením směřující k co nejvyváženějšímu jídelníčku. Nevymezujeme se negativně vůči jiným segmentům v potravinářství. Výrobky na rostlinném základě vnímáme jako doplnění a zpestření současného jídelníčku, jako rozšíření možností,“ doplňuje Jan Levora.

Platforma Plant Based se mj. shodla na základních principech výroby, distribuce a marketingu potravin na rostlinném základě – plant based – v České republice. Angažované společnosti budou společně prosazovat mj. tyto hodnoty:

• sociální a environmentální odpovědnost a důraz na udržitelnost ve výživě,
  • prosazování zásad pestré vyvážené stravy v souladu s aktuálními poznatky vědy a požadavky zdravého aktivního životního stylu,
  • flexitariánství,
  • systematická podpora biodiverzity a regenerativního zemědělství,
  • otevřenost k připojení dalších firem a otevřenost ke spolupráci s dalšími segmenty potravinářství a také ke komunikaci s veřejnými institucemi a odbornou i širokou veřejností,
  • systematické inovace a reformulace a podpora vědeckého výzkumu.

Kompletní Principy viz v příloze.

O ČSZV
Základním posláním ČSZV je ochrana a podpora společných zájmů výrobců značkových výrobků v oblastech, které ovlivňují výrobu, uvádění na trh, distribuci a prodej značkových výrobků v České republice. Jeho členy jsou výrobci a dovozci rychloobrátkového značkového zboží. Sdružení, které vzniklo v roce 1993, je členem Evropského značkového sdružení (AIM), Cosmetics Europe (CE), Asociace výrobců detergentů (AISE), Světové federace zadavatelů reklamy (WFA) a české Rady pro reklamu.

Více informací podá: Jan Levora, cszv@cszv.cz, tel: 602 211 277

Pro více informací pište dotazy na e-mail: zdenek.kvinta@oetker.cz

Marketing Executive Manager Senior

Stanovisko společnosti Dr. Oetker k výsledkům zprávy JRC z června 2019

Kladno, 25. 6. 2019

Společnost Dr. Oetker dodržuje všechny zákony a nařízení jak na evropské tak na lokální úrovni, proto vítá aktivity, které slouží ke vzdělávání a orientaci spotřebitelů na trhu potravin.

Pro Dr. Oetker je každý spotřebitel důležitý.

Testy prokázaly, že mražená pizza Dr. Oetker Ristorante, evropská jednička na trhu mražené pizzy, je nabízena ve všech testovaných zemích v jednotné globální receptuře. V testu byly zahrnuty tři druhy: Quattro Formaggi, Mozzarella a Hawaii. Stejných výsledků by bylo dosaženo i při zahrnutí ostatních druhů řady Dr. Oetker Ristorante.

Dalšími dvěma testovanými výrobky byly pudingy s vanilkovou a čokoládovou příchutí. Do této části testu byl zahrnut patrně omylem výrobek Dr. Oetker Naturamyl. Naturamyl je tradiční česká značka, kterou Dr. Oetker získal v roce 1997 a od té doby ji prodává s tradiční recepturou. Tento výrobek nese pouze český text a je prodáván výhradně v České republice. V této části testu se ukazuje, jak lokální tradice a příslušná legislativa jednotlivých zemí ovlivňují deklarace na obalech i samotné receptury výrobků. Především příchutě vanilka a čokoláda musí maximálně přizpůsobeny trhu, kde se prodávají.

V České republice nabízí společnost Dr. Oetker ten nejširší sortiment pudingů v prášku na světě. Spotřebitel má k dispozici tři řady pudingů: Dr. Oetker Premium, Dr. Oetker Originál a Dr. Oetker Naturamyl. Není možné srovnávat řady mezi sebou, protože každá má jiné parametry a jiné spotřebitele. Korektní by bylo zařadit do testu výrobek Dr. Oetker Originál. V České republice si ale může spotřebitel vybírat i z výrobku, který je označen jako slovenský (SK).

Pudingové výrobky jsou celoevropsky nesrovnatelné, protože jsou velmi tradiční a na odlišné značení má výrazný vliv lokální legislativa.

Pro více informací pište dotazy na e-mail: zdenek.kvinta@oetker.cz

Marketing Executive Manager Senior

Dr. Oetker Česká republika kupuje značku Natura

Kladno, 1. 2. 2018

S účinností od 1. února 2018 byla dokončena akvizice, při které Dr. Oetker Česká republika získal značky společnosti Natura a.s. se sídlem v Havlíčkově Brodě. Mezi jinými se jedná o značky Natura, Naturamyl, Solamyl a další. Sortiment značky Natura zahrnuje potravinářské škroby, bramborové a moučné směsi, jakož i přípravky na pečení. O ceně transakce se obě strany zavázaly mlčenlivostí.

Pro bližší informace kontaktujte:

Dr. Oetker spol. s r.o.
Americká 2335
272 01 Kladno
e-mail: zdenek.kvinta@oetker.cz

Dr. Oetker zvyšuje kvalitu

Kladno, 26. 1. 2018

Pro Dr. Oetker stojí potřeby zákazníků a kvalita našich výrobků na prvním místě. Sledujeme proto velmi bedlivě, co zákazníci od našich výrobků očekávají a jak se můžeme ještě zlepšit.

Na základě stoupajících nároků našich spotřebitelů jsme se rozhodli zavést v České republice sortiment mražených pizz Dr. Oetker Ristorante Pizza ve stejné podobě, jak ho známe ze západní Evropy. Tento sortiment se v současnosti začíná dostávat do prodejní sítě.

Receptury výrobků Dr. Oetker Ristorante Pizza se odlišují od dosavadní nabídky mražené pizzy Dr. Oetker v České republice novou recepturou, vyšší hmotností, větším průměrem a i vzhledem výrobku. Celá řada zahrnuje 13 výrobků. Spolu s výrobky s novými recepturami přinášíme na český trh navíc pět jedinečných novinek:

Dr. Oetker Ristorante Pizza Dolce al Cioccolato: jedinečná čokoládová pizza na trhu se třemi druhy čokolády na tenkém křupavém těstě

Dr. Oetker Ristorante Pizza Quattro Stagioni: jedinečná pizza “čtvero ročních období” se salámem, tuňákem, špenátem a žampióny

Dr. Oetker Ristorante Pizza Bianca Prosciutto Patata: jedinečná pizza na smetanovém základě se šunkou a bramborovými lupínky

Dr. Oetker Ristorante Pizza Carbonara: jedinečná pizza na smetanovém základě se šunkou, cibulí, vejcem a sýrem

Dr. Oetker Ristorante Pizza Salame Gluten Free: kvalitní bezlepková pizza s výbornou chutí

Celý sortiment Dr. Oetker Ristorante dále zahrnuje oblíbené druhy:

Dr. Oetker Ristorante Pizza Quattro Formaggi: pizza se čtyřmi druhy sýra

Dr. Oetker Ristorante Pizza Prosciutto: pizza se šunkou

Dr. Oetker Ristorante Pizza Hawaii: pizza se šunkou a ananasem

Dr. Oetker Ristorante Pizza Mozzarella: pizza se sýrem mozzarella

Dr. Oetker Ristorante Pizza Pollo: pizza s kuřecím masem

Dr. Oetker Ristornate Pizza Salame: pizza se salámem

Dr. Oetker Ristorante Pizza Pepperoni Salame Piccante: pikantní pizza se salámem

Dr. Oetker Ristorante Pizza Speciale: pizza se salámem, šunkou a žampióny

Pro bližší informace kontaktujte:

Dr. Oetker spol. s r.o.
Americká 2335
272 01 Kladno
e-mail: zdenek.kvinta@oetker.cz

Souhlas se sledováním

Nezbytné funkce

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám