Na přípravu korpusu vložíme sušenky do mikroténového sáčku, dobře uzavřeme a pomocí válečku rozdrtíme. V míse sušenky smícháme s máslem a vařečkou důkladně promícháme. Na podnos z dortové formy položíme papír na pečení a připevníme okraj formy. Do formy naneseme sušenkovou směs a pomocí polévkové lžíce přitlačíme.
Na přípravu krému rozpustíme bílou čokoládu ve vodní lázni, odstavíme a necháme 10 minut mírně zchladnout. V míse vyšleháme tvaroh, smetanu a aroma elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Do směsi vmícháme zchladlou čokoládu (nesmí být zcela vychladlá) a rozetřeme na korpus. Dort uložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a naplníme do cukrářského sáčku. Dort vyjmeme z formy. Na povrchu dortu tvoříme ze šlehačky vysoké špičky, které následně bohatě posypeme zdobením.
Související recepty