Jahody očistíme a pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme. Přidáme citrónovou šťávu a trochu džemu a důkladně promícháme.
V míse ve vodní lázni vymícháme vejce, žloutky a cukr a zahřejeme na teplotu 65 °C. Sejmeme z vodní lázně a šlehačem vyšleháme do husté pěny. Po částech přidáme mascarpone, vanilkovou pastu a nakonec vmícháme vyšlehanou šlehačku.
Na dno plechu nebo mísy poskládáme polovinu piškotů namočených v jahodovém nálevu. Naneseme polovinu krému a uhladíme. Rozložíme zbylé namočené piškoty v nálevu a zakryjeme zbylým krémem. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny v chladničce ztuhnout.
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Jahody naneseme na povrch krému. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale. Opatrně nalijeme na jahody. Uložíme do chladničky na další 2 hodiny, nejlépe však přes noc odležet.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty