
Jahodovo smetanový dort
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem šlehačem do pěny. Přidáme olej a vodu. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně šlehačem vyšleháme náplň se smetanou podle návodu na obale.
Korpus jednou podélně rozřízneme a slepíme 2/3 náplně. Kolem dortu upevníme okraj formy a povrch potřeme zbylou náplní.
Na povrch dortu naskládáme na plátky nakrájené jahody a uložíme alespoň na hodinu do chladničky.
Želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a opatrně nalijeme na jahody. Uložíme do chladničky zatuhnout.
Související recepty

Krtkův dort – Zahrádka

Čokoládové cupcakes s vanilkovou náplní

Mrkvové cookies

Srdce á la krémeš s ovocem

Jahodovo pomerančové košíčky

Jahodovo-rebarborový koláč
