Na přípravu těsta v míse vyšleháme šlehačem máslo s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do druhého dne do chladničky.
Těsto na lehce pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát o tloušťce asi 4 mm a pomocí formiček vykrájíme tvary. Naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Pečivo necháme vychladnout.
Na přípravu marcipánového krému dáme do mísy máslo a marcipán trháme na menší kousky. Přidáme rum nebo likér a šlehačem vyšleháme dohladka. Krém naplníme do cukrářského sáčku a stejné tvary slepujeme k sobě. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme dohromady. Tyčinky a kolečka v ní namáčíme, posypeme kakaovými boby a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení